Kérdése van? Hívjon minket! +36202781487

HÍREINK

A babafészek használata

2021.10.11 11:21
A babafészek használata
A babafészek használata: Rengeteg helyen olvasni a babafészekről, annak különböző és sokoldalú használati lehetőségeiről.  Azonban olyan leírást nem találtunk sehol, melyben átfogóan, minden szempontot megvizsgálva és letesztelve írnak erről az egyre több helyen és országban elterjedt szuper termékről.

Két gyerkőccel a “hátam mögött” gondosan összegyűjtöttem nektek pár érvet és gyakorlati szempontot, amivel szeretnék segíteni, ha még nem döntöttél, hogy felkerüljön-e a babafészek, arra a bizonyos babakelengye listára. A babafészek használatának előnyei:- A babafészek az anyai ölelés érzését kelti, óvja, védi, körülöleli gyermeked, így már rögtön a születést követően javasolt a használata. Sok kórházban is tapasztalni már, hogy az újszülött gyermeket azonnal a babafészekbe fektetik, így a kisbaba teljes biztonságban érzi magát már az első pillanatban, ezáltal természetesen az ijedtség okozta ébredések, -hogy egyedül van- sokkal alább hagynak, vagy teljesen megszűnnek. - A babafészket bárhol könnyen használhatod, vagy bárhova magaddal viheted, például nyaralni, nagyszülőkhöz, barátokhoz, így gyermeked zavartalanul, a saját megszokott környezetében és helyén teljes biztonságban aludhat egy számára idegen helyen is. De hol használhatod még? - mindenki tudja aki már átélte, hogy milyen jó érzés, ha gyermeke közvetlen mellette szuszog... Azonban sokan félnek attól, hogy ha maguk köze veszik az aprócska kisbabát, esetleg ráfekszenek, vagy egy már aktívabb baba, véletlenül legurul az ágyról. Tökéletes megoldás ezek elkerülésére, hogyha babafészekkel együtt fekteted magatok közé gyermekedet, így biztonságban lehet egész éjszaka. 

Sokan nem értenek egyet az együttalvással, viszont ezt mindenképp a gyakorlat mutatja meg, s például az első néhány hónapban, amikor gyermeked sűrűn ébred éjszaka szopizni, nagy segítség lehet, hogyha rögtön és könnyedén csak ki kell emelned magad mellől a fészekből. - napközben a szőnyegen/játszószőnyegen is nagy hasznát veheted a babafészeknek. A puha fekvőfelület vastagságának köszönhetően, nem tud felfázni gyermeked, és a vastag és magas peremrész meggátolja, hogy kisbabád esetleg leguruljon a szőnyegről. - a pelenkázás is nagy kihívást jelenthet, a folyton izgő-mozgó gyermekeddel :) arról nem is beszélve, hogyha esetleg el kell fordulnod például egy, a szekrényben felejtett pelenkáért, nagy veszélyt jelenthet, ha akár egy másodpercre is egyedül hagyod a pelenkázón gyermeked. Ha viszont a fészekben végzed ezt a műveletet, szintén könnyen elkerülhetőek az esetleges balesetek. (Ezesetben maga a fészek van kitéve némi “veszélynek”, azonban egy vastag textilpelenkát gyermeked alá terítve, ez a probléma is kiküszöbölhető:))- az aprócska kisbaba, főleg az első hónapokban a legtöbb időt alvással tölti. Sokunk az alvásidőben pihen (javasolt:)) vagy 1-2 apró feladatot elvégez otthon, s ilyenkor is közvetlen közelében van a gyermeke, a fő életterben, például a nappaliban. Szuper hasznos dolog, ha ilyenkor a kanapéra is le tudod tenni a babafészket, és abba fekteted gyermeked, a már korábban említett balesetek elkerülése érdekében. Babafészek technikai útmutató:- háton vagy hason is altathatod benne gyermeked. 

- fontos, hogy az anyagok, melyekből a babafészek készül, magas minőségű, bababarát, antiallergén anyagok legyenek, így nem kell aggódnod amiatt sem, hogy esetleges allergiás reakciók lépnek fel a használata közben. (Mindez igaz, a babaágyneműkre is!)

- légzésfigyelő használata a babafészekkel ugyanúgy lehetséges, mint nélküle. 

- jó, ha egy fészek lábrésze kiengedhető, hisz ezáltal tovább használható a termék. 

- a babafészek könnyen tisztítható, egyben, 30 fokon mosógépben mosható. 

- a babafészek használatával akár teljesen elkerülhetőek a kiságy széleivel, ráccsal történő koccanások. A magas peremnek köszönhetően nem tud “elmászkálni” gyermeked, s így nem érintkezik közvetlenül az ággyal. A nagyobb méretű fészek pedig széltében szinte az egész ágyat “beteríti”, igy a már nagyobb és aktívabb gyermeked feje sem ütközik a kiságyba.És hogy mi a hátránya?...Hogyha elkezded használni biztosan megszokja gyermeked (és te is a nyugodt éjszakákat) és csak abban szeretne majd aludni :) erre azért vannak már megoldások! Elérhetőek babafészkek nagyobb méretben, egészen 8-36hónapos korig is, így a hátrányból rögtön előnyt kovácsoltunk :) És végül de nem utolsó sorban összegyűjtöttünk néhány őszinte vásárlói értékelést, amit mi kaptunk babafészkeinkrőlBabafészek vélemények:*****

Tökéletes! A babám sokkal nyugodtabban alszik, mióta használjuk!*****

Régóta gondolkoztam rajta hogy veszek egy babafészket nagyon sok félét megnéztem és rátaláltam erre az oldalra és ez a minta elvarázsolt. Csodaszép nagyon puha a kislányom pedig imádja!! Köszönjük!*****

Sokáig szemeztem a babafészekkel... mostmár tudom, hogy életem egyik legjobb befektetése volt! ***** 

Első perctől használjuk a babafészket. Liza csak abban alszik, úgyhogy mi mindenhova visszük magunkkal. Ha ezt tudom az első gyereknél... :) *****

Profi munka, és nekünk meghozta a várt eredményt. Mióta használjuk, alig ébred a kisfiam éjszaka és napközben is csak abban altatom. Nagyon köszönjük!Ajánljuk szeretettel! :)Reméljük hasznosnak találtad a cikket, és tudtunk segíteni a döntésben. 

Rengeteg nyugodt, békés éjszakát és éveket kívánunk!