Kérdése van? Hívjon minket! +36202781487

HÍREINK

A szundikendő jelentősége

2022.09.18 18:32

A szundikendő vagy nyunyikendő a baba számára nem csak egy játék a sok közül, hanem inkább egyfajta társ. Egyrészt a játszás során, de ami még ennél is fontosabb, az alvás közben is. Vajon miért ragaszkodnak a picik ennyire hozzá és mire érdemes odafigyelni a megfelelő termék kiválasztása során?

Minden kisbaba, kisgyermek első néhány évét végigkísér egy tárgy, amihez sokkal jobban ragaszkodik, mint az összes többihez. Erre van szükség minden nyugodt elalváshoz és ha elkeveredik vagy épp a mosásban van, jön a sírás... Mi lehet a szoros kötelék titka, és vajon mi alapján választja ki magának a baba éppen azt, ami akár hosszú évekre is a társa lehet a mindennapok során?

Miért lehet hasznos?
A szundikendők fontos szerepe már abból is látszik, hogy szinte nincs olyan kisgyermek, akinek ne lenne egy olyan tárgya, amihez kiemelten kötődik. A babák átlagosan nagyjából 7-12 hónapos koruk között választanak maguknak egy ilyen barátot. Arra a kérdésre, hogy miért ragaszkodnak a csöppségek az adott nyunyihoz annyira, számtalan elmélet létezik. Annyi bizonyos, hogy a picik biztonságérzetét növeli, szó szerint kapaszkodót nyújt nekik akár olyan helyzetekben is, amikor az anya nincs jelen. Ez a játéktárs abban is segíthet, hogy kialakuljon a fejükben a „valaki más tudata”. Ezt bizonyítja például az is, hogy a gyerkőcök sok esetben beszélnek az alvókájukhoz, közösen játszanak más játékokkal, megetetik őt, gondoskodnak róla, illetve tanítgatják is. Sok esetben a baba szinte elválaszthatatlanul ragaszkodik a játékához és ez egy teljesen normális jelenség ebben a korban. A kisebbek még nem is annyira a külsőségek, például színek vagy formák alapján döntenek, hanem valamilyen ismerős illat az, ami miatt kötődni kezdenek.

Mi alapján érdemes választani?
Ahogy szinte minden más termék esetében, a szundikendők választéka is hatalmas. Számtalan különböző formájú, anyagú, kinézetű és tapintású nyunyikendő létezik, ezért vásárlás előtt mindenképpen érdemes átgondolni néhány szempontot. Az első és talán a legfontosabb szabály, amit nem árt szem előtt tartani az a termék származása és minősége. Szundikendő esetében a legjobb, ha 100%-os ÖKO TEX minősítéssel ellátott antiallergén anyagból készültet választunk. Szintén jó odafigyelni rá, hogy lehetőleg ne legyenek rajta gombok vagy olyan részek, amelyek esetleg leszakadhatnak a fulladásveszélyt miatt. Ha a baba megtalálta a kedvencét, érdemes beszerezni belőle még egy ugyanolyat, hiszen sosem lehet tudni, hogy mikor jön jól egy extra darab. Jó ötlet lehet a kettőt akár felváltva használni.
Semmiképpen nem érdemes ráerőltetnünk a saját akaratunkat a picire, inkább szerezzünk be több különböző kendőt, játékot, illetve plüsst, hogy a gyerek maga választhassa ki a neki leginkább tetszőt kis társat.

Ha szívesen meglepnétek egy szundikendővel a saját babátokat vagy esetleg családi, baráti körben lévő csöppséget, mindenképp nézzetek körül a webshopban!
https://foxibaba.hu/spl/998083/Szundikendo-Nyunyikendo